Vegan havermout ontbijtcake met noten en fruit

Ontbijtrecepten

Vegan havermout ontbijtcake met noten en fruit

(voor 6-8 plakken)

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Als variant op je havermoutpap in de ochtend

Nodig

100 gram havermout
70 gram volkoren speltmeel 
2 rijpe bananen 
40 gram pecannoten 
40 gram walnoten 
80 gram gedroogde vijgen
½ appel 
80 gram dadels zonder pit
50 gram rode vruchten (bosbessen/framboos/bramen/aarbeien)
85 ml sojayoghurt naturel 
1 theelepel kaneelpoeder 
1 theelepel Agaversiroop
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda (optie: vervang de yoghurt en baksoda door 2 eieren)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 C. Snijd de appels in kleine stukjes. Prak de bananen met een vork, doe dit in een kom. Voeg: Sojayoghurt, speltmeel, bakpoeder en baksoda, havermout, kaneelpoeder en agaversiroop aan toe. Mix het tot een stevig beslag (maak gebruik van een stafmixer). Maak de noten in kleine stukjes. Schep als laatst de appel, vruchten en noten toe. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Zet de havermout cakebeslag voor ca. 40 min in de oven. Tijd kan afhangen van de type oven. Controleer of het gaar is met een prikker. 

Cookies Contact en afspraak