Vegan erwtensoep

(voor 2 tot 8 personen, zie tabel)

Door: Rose Runderkamp-Schouten

Vegan, voedzaam, vezelrijk en verschrikkelijk lekker!

Nodig

Ingrediënten 1P 2P 4P 8P
Groene spliterwten (g) 65 125 250 500
Knolselderij ¼ ½ 1
Pastinaak ¼ ½ 1
Witte ui ¼ ½   1 2
Prei ¼ ½ 1 2
Winter wortel ¼ ½ 1 2
Bosui ¼ ½ 1
Knoflook ¼ ½ 1
Peterselie (g) 2 4 8 16
Kikkererwten (g) 100 200 400 800
Gerookt paprikapoeder (el) 1 2 4 8

Bereiding

Zet een grote pan met dikke bodem op het vuur met 2 liter water en 500 gram spliterwten. Breng dit aan de kook en laat het 1 uur zachtjes pruttelen. Leg een houten pollepel op de pan, zo kookt het niet over. Schil de knolselderij, pastinaak en de ui. Snijd de knol, pastinaak, ui, prei, wortel, bosui in stukken van 1 cm bij 1 cm. Hak de knoflook fijn. Als de erwten een uur hebben geprutteld, voeg je alle ingrediënten van stap 3 toe en laat je dit nog een uur door pruttelen. 20 minuten voordat de snert klaar is, zet je de oven op 200 °C. Als de oven is voorverwarmd, schuif je een bakplaat met daarop de kikkererwten, flink wat gerookt paprikapoeder en wat olijfolie 15 minuten in de oven. Na twee uur zet je het vuur uit en voeg je de peterselie toe aan de soep. Pureer nu met de staafmixer alles tot een dik, glad geheel. Als je de soep te dik vindt, voeg je nog wat gekookt water toe. Schep de soep in een kom en garneer met de kikkererwten. 

Cookies Contact en afspraak