Vegan lunch-omelet

(voor 4 porties)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam

Ei-vrij omelet

Nodig

omelet-wraps
100 gram kikkererwtenmeel
500 ml water
½ theelepel paprika poeder
½ theelepel uienpoeder
Een snufje zout en peper
1 theelepel basilicum
4 eetlepel olijfolie om in te bakken
vulling
1 rode paprika
7 cherry tomaatjes
1 blik zwarte bonen (400 gram)
100 gram hummus
150 gram kastanjechampignons
100 gram boerenkool
1 eetlepel sambal
1 eetlepel olijfolie om in te bakken

Bereiding

omelet-wraps
Meng alle ingrediënten in een kom met een garde. Eventuele kontjes geen probleem. Verhit een koekenpan en doe hierin de olijfolie. Zet de warmtebron middelhoog. Giet het beslag met een soeplepel in de pan en bak tot de bovenkant droog is. Draai de wrap om en bak 1-2 minuten. Bak de andere drie wraps op dezelfde manier.
vulling
Snijd in de rode paprika in blokjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd de kastanjechampignons in vieren. Giet de zwarte bonen af en spoel ze in een vergiet totdat ze niet meer schuimen. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en doe de paprika, tomaatjes, kastanjechampignons, boerenkool en bonen erin. Bak totdat de groente lichtbruin en zacht zijn. Voeg als laatst de sambal toe, roer goed door. Besmeer de wraps met hummus, schep de vulling erop en rol op. 


Tip

  • Beslag van kikkererwtenmeel is plakkerig. Voldoende olie voorkomt vastplakken aan de pan.

Cookies Contact en afspraak