vegan herfstcake

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Met appel, peer, kaneel, walnoot en kaneel

Nodig

3 eieren 
1 appel
1 peer 
60 gram rozijnen (geweekt in warm water)
kaneel 
2 eetlepels agave siroop
50 gram walnoten 
100 gram havermout 
150 gram Speltmeel 
1 tl baking soda 
150 ml kokosmelk 

Bereiding

Verwarm de oven op 180C. Meng de speltmeel, havermout, eieren, kokosmelk, agave siroop en baking soda goed door in een schaal. Maak er een glad beslag met behulp van een staafmixer. Snijd ½ van de appel en peer in blokjes van 1 cm zonder schil en maal de walnoten in stukjes. Voeg de gesneden peer, appel, walnoten, rozijnen en kaneel door het beslag heen. Schep het beslag in een bakvorm met daarin keukenpapier. Snij de andere helft van de appel en peer in plakjes en leg mooi naast elkaar boven het beslag. Zet de cake in de voorverwarmde oven in voor ongeveer 30 minuten. Gebruik een sate prikker om te kijken of de cake gaar. Als de prikker school uit het beslag kan halen is de cake gaar.

Cookies Contact en afspraak