Vegan cinnamon rolls

(12 porties)

Favo gebak

Nodig

Het deeg
400 gram bloem
10 gram gist 
30 gram kristalsuiker
8 gram zout
1/2 eetlepel vanille extract
50 gram plantaardige boter 
1 eetlepel baking soda
1 eetlepel (citroen)zuur
30 ml zonnebloemolie
250 ml plantaardige melk 
10 ml extra zonnebloemolie

De vulling
100 gram plantaardige margarine
55 gram bruine suiker
2 el kaneel

De topping
130 gram suikervrije poedersuiker (bv. Sukrin)
2 el plantaardige melk
½ tl vanille extract

Bereiding

Het deeg
Smelt de boter. Doe de bloem, gist, zout, suiker en vanillesuiker in een kom en meng tot een geheel. Voeg nu de gesmolten boter en de zonnebloemolie toe aan het mengsel. Meng 1 eetlepel baking soda met 1 eetlepel zuur ter vervanging van 1 ei. Meng alles tot een geheel en voeg rustig de melk toe. Kneed het 10 á 15 minuten samen tot een samenhangend deeg. Voeg op het eind extra 10 ml zonnebloemolie toe, kneed dit samen voor een minuut. Dek het mengsel af met een handdoek en laat het op een warme plek rijzen voor ongeveer een uur. 

De vulling
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg tot een rechthoek op een met bloem bestoven tafel. Mix de boter met de bruine suiker en de kaneel. Verdeel de het mengsel gelijkmatig over het deeg. Rol het deeg op tot het eind en snijd doormidden. Snijd beide helften in 6 gelijke stukken van ongeveer 6 cm dik. Plaats de rolls in een ingevette bakvorm en dek af en laat 30 minuten op een warme plaats rijzen. Bak de rolls in een voorverwarmde oven op 180°C voor 25-30 minuten, tot ze goudbruin zijn. Besprenkel, terwijl het nog warm is, gelijkmatig met glazuur.

Het glazuur

Om het glazuur te bereiden. Klop in een middelgrote mengkom de poedersuiker, amandelmelk en vanille tot een gladde massa. 

Cookies Contact en afspraak