Vegan chicken burrito bowl

(voor 1 portie)

Door: Oumaima Najah

met mango salsa én guacemole

Nodig

65 gram rijst
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepek tomatenpuree
½ theelepel zout
½ theelepel zwarte peper
1 theelepel paprikapoeder
1 vegan schnitzel
een klein blikje bruine bonen

½ mango
½ rode ui
5 takjes koriander
sap van 1 limoen
1 avocado
1 eetlepel lijnzaad
mais
jalapeños 

1 eetlepel plantaardige roomkaas
 

Bereiding

Kook de rijst gaar. Doe je de tomatenpuree met de olijfolie in een (non-stick) pan, bak 2 minuutjes en voeg intussen zout, peper, paprikapoeder toe. Voeg de rijst toe en roer dit samen tot een geheel. Bak de vegan schnitzel in de airfryer (c.a. 8 min) of in een koekenpan goudbruin en snijd deze in stukken. Doe de bruine bonen met kookvocht in een pan en verwarm op tot het borrelt. Verwarm de mais. Maak de salsa; snijd de mango en ui in kleine blokjes en de koriander zo klein mogelijk. Voeg de mango, ui, koriander en limoensap samen in een kom en roeren. Maak nu de guacamole: prak de mango en voeg lijnzaad toe. Doe de rijst in een diep bord of schaal en verdeel hierover de bonen, kipschnitzel, salsa, maïs en jalapeños. Garneer de bowl met guacamole en roomkaas.

Cookies Contact en afspraak