Vegan ceviche

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Zuid-Amerikaanse specialiteit 

Nodig

1 grote grapefruit (bij voorkeur een zoete variant)
2 middelgrote sinaasappels
2 grote (of 4 kleinere) avocado’s
1 grote venkel 
½ rode ui
½ middelgrote Jalapeño
2 limoenen
2 passievruchten 
Gesneden verse koriander naar smaak 
Zeezout naar smaak 

Bereiding

Schil de schil van de grapefruit en sinaasappels en snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de passievrucht door, in het midden en doe de zaadjes van de vrucht in het limoensap, roer het goed door elkaar. Schil en snijd de avodado's in blokjes, snipper de rode ui en hak de peper fijn. Pers de limoenen uit. Leg de grapefruit, sinaasappels, venkel, avocado, ui, koriander, jalapeño, passievrucht-limoen dressing en zeezout in een serveerschaal. Meng het voorzichtig door elkaar heen tot het een mooie geheel wordt. Voeg eventueel meer limoensap toe om de Ceviche sappiger te maken. 

Cookies Contact en afspraak