Vanille-rijstpudding met gegrilde perzik (vegan)

Toetjes

Vanille-rijstpudding met gegrilde perzik (vegan)

(voor 2 porties)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Lekker toetje, ontbijt of tussendoortje!

Nodig

400 ml kokosdrink
80 gram rijst (arborio)
1/2 vanillestokje
2 eetlepels agavesiroop
1 perzik

Bereiding

Doe de kokosdrink met de rijst in een pannetje en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en zet het pannetjes eventueel op een warmhoudplaatje want het brandt snel aan. Snijd het vanillestukje open en doe erbij. Laat 20 minuten zachtjes koken totdat de rijst het vocht heeft opgenomen. Haal nu het vanillestokje eruit en schraap het vanillemerg eruit en doe bij de rijst. Voeg de agavesiroop toe. Verdeel over 2 kommetjes en laat afkoelen (warm opeten kan ook). Halveer de perzik, snijd elke helft in 4 partjes, verwijder de schil en grill enkele minuten in grillpan/ plaat of contactgrill. 

Cookies Contact en afspraak