Toastjes tapenade van zoete bataat

Borrelhapje

Nodig

2 kleine bataten (verkrijgbaar bij natuurwinkel, op de markt en soms in de 'gewone' supermarkt)
2,5 eetlepel olijfolie
scheutje ahornsiroop of maple leaf siroop
versgemalen peper
snufje zout
0,5 stengel groenselderij
0,5 rode ui
handje geroostrede pecannoten
een klein handje fijngehakte peterselie
een klein handje gedroogde cranberry's of goji bessen
Ciabatta brood of speltbrood
0,5 teen knoflook
1 teelepel rode wijnazijn
1/4 theelepel fijne mosterd
50 gram middelzachte geitenkaas of gorgonzola
 

Bereiding

Schrob de zoete bataten schoon en snijd ze in blokjes.
Schep ze om met een eetlepel olijfolie een een scheutje ahornsiroop.
Doe de blokjes in een ovenschaal met wat peper en zout erover en rooster ze een minuut of 30 in een oven van 220 graden.
Hussel het halverwege even om. 
Snijd de groenselderij in kleine stukjes en meng deze met het fijngesneden uitje.
Doe er de gehakte geroosterde pacannoten door, met een handje fijngehakte peterselie en een handje cranberry's/goji bessen. 
Rooster een sneetje ciabatta brood of speltbrood en smeer deze in met een doormidden gesneden teen knoflook.
Prak de blokjes bataat met een vork en beleg de sneetjes hiermee. 
Schep de tapenade erop. 
Maak de dressing klaar en druppel deze eroverheen. Kruimel de geitenkaas of gorgonzola er boven op. 
Klaar is je super feestdagen-proof hapje!
Cookies Contact en afspraak