Tempeh-rijstsalade

Veganistisch

Tempeh-rijstsalade

(voor 2 personen)

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

EatGreen FeelGreat

Nodig

voor de gemarineerde tempeh
150 gram tempeh
1 ui
2 teentjes knoflook  
1 cm gember
1 rode peper
1 eetlepel olijfolie
1,5 eetlepel scheut sojasaus
1,5 theelepel agavesiroop

voor de salade
130 gram zilvervliesrijst
300 gram witte kool
100 gram radijs
100 gram taugé
150 gram zwarte bonen
1 lente ui

voor de dressing
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel sojasaus
sap van 1 limoen
peper naar smaak
 

Bereiding

Kook de rijst. Snijd de tempeh in de breedte doormidden. Snijd ze daarna in dunne reepjes. Snijd de ui, knoflook, gember en rode peper in kleine stukjes en bak de ingrediënten 5 minuten in de olijfolie in een hete koekenpan. Voeg dan de sojasus en de honing toe. Bak nog 10 minuten tot het licht knapperig is. Draai het vuur uit als het klaar is. Snijd de witte kool in reepjes en spoel onder de kraan. Laat goed uitlekken en doe dit in een grote (salade) kom. Was de radijs, vierendeel ze en voeg ze toe aan de kom. Spoel de zwarte bonen in een een zeef onder de kraan. Laat ook deze uitlekken en voeg ze toe aan de kom. Maak nu een dressing door alle ingrediënten in een schaaltje door elkaar te roeren met een lepeltje. Meng dit door de salade heen. Was dan de lente ui en snijd in ringetjes. Gebruik deze om het gerecht te garneren. 


 

Cookies Contact en afspraak