Tempé wrap

Veganistisch

Tempé wrap

(voor 2 personen)

Door: Tesse Leermakers, diëtist Den Haag

Een lekkere, snelle vegetarische maaltijd

Nodig

1 grote teen knoflook
2 cm verse gember (geraspt)
½ theelepel sambal oelek (je kan meer of minder toevoegen naar smaak)
20 milliliter sojasaus
5 milliliter gembersiroop
160 gram tempeh
1 paksoi
150 gram taugé
1/4 komkommer
2 (meergranen) wraps

Bereiding

Maak eerst de boemboe. Pers de knoflook en doe deze samen met de gember, sambal oelek, sojasaus en gembersiroop in een schaaltje en meng dit met elkaar. Snij de tempeh en paksoi en komkommer in reepjes en was de taugé. Fruit eerst de boemboe in een pan, voeg vervolgens de tempeh toe. Bak deze samen tot de tempeh een bruin gebakken kleurtje krijgt. Voeg nu de paksoi toe, roerbak dit even mee tot het verhit is. Voeg als laatste de taugé toe en bak dit ook kort mee zodat deze verhit wordt maar nog wel knapperig blijft. Verwarm de wraps in de magnetron of in een koekenpan. Vul de wraps met het groente-tempeh mengsel en voeg voor de frisheid de reepjes komkommer toe.
 

Cookies Contact en afspraak