Tahin-labneh met aubergine en harissa kikkererwten

Veganistisch

Tahin-labneh met aubergine en harissa kikkererwten

(voor 2 porties)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Slow cooking, met aandacht en liefde heart

Nodig

300 ml Turkse yoghurt
2 eetlepels tahin (sesampasta) 
Citroensap en citroenzest van een halve citroen
2 aubergines 
2 eetlepels olijfolie
Zout 
200 gram kikkererwten 
1 eetlepel olijfolie 
1 eetlepel harissa
Zest van een halve citroen
Sesamzaad 
2 volkoren pita’s 
Koriander (naar wens)
Zout (naar wens)

 

Bereiding

Begin 5 uur voor je wilt eten met de eerste stap. Plaats een vergiet in een kom, leg er een schone theedoek in en schep de yoghurt in de theedoek. Dek af en zet in de koelkast.

Haal 35 min voordat je gaat eten je de yoghurt uit de koelkast. Zet ondertussen de oven aan op 180 graden. 
Voeg aan de uitgelekte yoghurt 2 eetlepels tahin, het citroensap en citroenzest toe en breng nog meer op smaak met een snuf zout. Roer goed door. Zet je het mengsel weg. Was de aubergines en snijd ze 2x door de helft. Smeer in met olijfolie en zout naar wens. Plaats de aubergines op een bakplaat en bak ze af in ca. 25-30 minuten. Spoel je de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een vergiet. Zet een pan op het vuur met 1 eetlepel olie + 2 eetlepels harissa. Voeg hier de kikkererwten aan toe en bak ca. 10 minuten. 

Check de aubergine en doe, als ze bijna klaar zijn, de volkoren pita’s erbij in de over voor de laatste 5 minuten baktijd. 

Garneer de borden met het yoghurtmengsel en top af met sesamzaad en koriander (naar wens). Wanneer de aubergines klaar zijn (na ca. 30 min) haal je ze uit de oven en legt ze over het yoghurtmengsel. Leg vervolgens hierover de kikkererwten, haal de pita’s uit de oven en smakelijk eten!

Cookies Contact en afspraak