Tabouleh

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Libanese salade. Vegan en jammie!

Nodig

350 gram bulgur
4 rode ui
9 tomaten
2,5 komkommer
2 citroen
100 gram pompoenpitten (geroosterd)
een bosje verse munt
een bosje verse koriander
4 eetlepels olijfolie
4 granaatappels
200 gram kalamata olijven
1 eetlepel sumak
1 eetlepel granaatappelmelasse

peper en zout

Bereiding

Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking, in gezouten water. Is de bulgur gaar, giet deze dan af en spoel af met koud water in een zeef of vergiet. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snipper de rode ui fijn. Hak de koriander en munt fijn. Rooster de pompoenpitten. Meng de bulgur met de tomaten, komkommer, rode ui en pompoenpitten. Doe de peterselie en munt er doorheen (houd een klein deel apart voor de garnering). Meng de olijfolie met citroensap en de granaatappel melasse. Breng verder op smaak met peper, zout en sumak. Meng de dressing door de salade. Halveer de granaatappels en klop de pitjes eruit met een pollepel. Maak de salade af door de  pompoenpitten, kalamata olijven en granatenappelpitjes toe te voegen, en te garneren met de overgebleven koriander en peterselie. 

Cookies Contact en afspraak