Sushi-on-a-plate

(voor 4 personen)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Bereidingstijd: 10 minuten

Nodig

400 gram zalm (bio)
2 avocado (rijp)
½ rode peper
½ limoen
1 theelepel sojasaus
4 eetlepels mayonaise
1 volle theelepel wasabi
Sesamzaad 
Alfalfa 

Bereiding

Snijd de rauwe zalm en avocado in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de halve rode peper fijn en voeg toe. Besprenkel de uitgeknepen limoen en sojasaus over het zalmmengsel en hussel goed door elkaar. Maak de wasabi-mayonaise door deze 2 ingrediënten te mengen. Schep het mengsel in een kookring (of kommetje) en plaats op een mooi bord en druk de bovenkant aan voordat je het weghaalt. Garneer met sesamzaad, tuinkers en de wasabi-mayonaise. Serveer met gepofte zoete aardappel, -frietjes of quinoa.

Cookies Contact en afspraak