Sushi-on-a-plate
Kerstrecepten
Sushi-on-a-plate
(voor 4 personen)
Door: Saskia Peters
Bereidingstijd: 10 minuten
Nodig
400 gram zalm (bio)2 avocado (rijp)
½ rode peper
½ limoen
1 theelepel sojasaus
4 eetlepels mayonaise
1 volle theelepel wasabi
Sesamzaad
Alfalfa
Bereiding
Snijd de rauwe zalm en avocado in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de halve rode peper fijn en voeg toe. Besprenkel de uitgeknepen limoen en sojasaus over het zalmmengsel en hussel goed door elkaar. Maak de wasabi-mayonaise door deze 2 ingrediënten te mengen. Schep het mengsel in een kookring (of kommetje) en plaats op een mooi bord en druk de bovenkant aan voordat je het weghaalt. Garneer met sesamzaad, tuinkers en de wasabi-mayonaise. Serveer met gepofte zoete aardappel, -frietjes of quinoa.