Sushi

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Vegetarisch en FODMaP proof

Nodig

Ingrediënten
150 gram quinoa 
½ eetlepel rijstazijn
1 handje eikenbladsla
1/2 komkommer
1 zoete punt paprika
1/4 avocado (max. 20 gr p.p)
4 nori bladeren
1 eetlepel sesamzaadjes 

Bereiding

Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de quinoa toe en kook het ongeveer 8 minuten gaar. Voeg hier de rijstazijn aan toe. Was de sla, komkommer en paprika. Snijd de paprika doormidden en verwijder de pitten en witte gedeeltes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil hem. Snijd vervolgens de avocado, komkommer en paprika in dunne reepjes. 
Leg de nori bladeren op het keukenblad neer. Giet de quinoa af en verdeel 1/4 van de quinoa over een nori blad. Beleg met een blad sla en verdeel vervolgens de reepjes avocado, komkommer en paprika er over. Rol het nori blad op. Maak de uiteinden een beetje nat zodat de quinoa rol dicht blijft plakken.Snijd in plakjes en doe hetzelfde bij de volgende rollen. Besprenkel met sesamzaadjes en klaar is de sushi! 


Tip

  • Lekker met wasabi pasta en soja saus. 

Cookies Contact en afspraak