Stoofpotje groenten, linzen en kikkererwten

Veganistisch

Stoofpotje groenten, linzen en kikkererwten

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Helemaal vegan!

Nodig

100 gram gedroogde rode linzen
130 gram kikkererwten (klein blikje)
1 grote zoete aardappel
1 aubergine
2 winterpenen
1 grote ui
3 tenen knoflook
Een stukje verse gember (ca 1,5 cm)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde koriander
1 eetlepel paprikapoeder
½ eetlepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 klein blikje tomatenpuree
1,5 bouillonblokje (vegan)
​1 laurierblaadje
600 milliliter water
Zwarte peper
Verse peterselie

Bereiding

Spoel de gedroogde rode linzen en de kikkererwten uit blik goed uit in een vergiet en laat uitlekken. Schil en snijd de penen en de zoete aardappel in stukjes. Was en snijd de aubergine in kleine stukjes. Schil en snijd de ui, knoflook en gember in dunne ringen/ kleine stukjes. Verhit een ruime hapjespan en doe hierin de olijfolie. Bak de uien met de knoflook en gember enkele minuten en doe de gedroogde kruiden erbij. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak kort mee. Doe nu de linzen en kikkererwten samen met het water, het laurierblaadje en de bouillonblokjes erbij. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat 20 a 30 minuten zacht pruttelen tot de groenten en linzen gaar zijn, bestrooi rijkelijk met zwarte peper. Voeg tenslotte de verse peterselie toe. Serveer met zilvervliesrijst of Marokkaans volkorenbrood.

Cookies Contact en afspraak