Stevige snackrepen van havermout en spelt met banaan en pindakaas

Bakken

Stevige snackrepen van havermout en spelt met banaan en pindakaas

Voor 12 repen

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Nodig

350 ml melk naar keuze
1 ei
1 rijpe peer, geschild en in stukjes
2 eetlepels honing
2 eetlepels pindakaas
350 gram havermout
200 gram volkoren speltmeel
een eetlepel kaneel
een theelepel vanille-aroma
een theelepel bakpoeder
een flinke snuf zout
een rijpe banaan in kleine blokjes

Bereiding

Doe de melk, het ei, de honing, de pindakaas, de peer en het vanille-aroma in een kom en mix alles met de staafmixer.
Meng de havermout met het speltmeel, de kaneel, het bakpoeder, het zout in een apparte kom en voeg dit mengsel vervolgens toe aan het melkbeslag. Mix goed door elkaar en roer de banaan erdoor.
Vet een vierkante/ rechthoekige ovenschaal goed in met boter, olie of kokosvet en doe het beslag erin.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op ca 175 graden. Bak in 30 a 40 minuten gaar. Je kunt de gaarheid checken met een sateprikker, als deze er droog uitkomt is je koek gaar.
Laat afkoelen en snijd in repen.

Cookies Contact en afspraak