Spinaziepannenkoekjes met fruit en hazelnoten

Veganistisch

Spinaziepannenkoekjes met fruit en hazelnoten

(voor 2 personen)

Door: Nurcan Topal, diëtist Amsterdam

EatGreen FeelGreat

Nodig

​100 ml water (kan meer of minder zijn, afhankelijk van aanhangend vocht van de spinazie)
4 handjes spinazie (+/-100 gram)
150 gram havermout/ volkorenmeel
50 gram bloem
1 snufje zout
150 ml amandel-/ sojamelk
Toppings
100 gram kersen (eventueel blauwe bessen of aardbeien)
1 banaan
10 hazelnoten
Kaneel naar smaak
Eventueel ahornsiroop (of jam/ agavesiroop)

Bereiding

Voeg het water en spinazie in een mixer, mix het tot een vloeiend geheel ontstaat. Meng het meel, bloem en zout in een kom. Voeg langzaam de amandel-/ sojamelk en vervolgens de spinazie toe aan het beslag en roer zachtjes totdat de klontjes eruit zijn. Is het mengsel te dik? Voeg dan nog wat meer amandel-/ sojamelk toe .Verwarm de (koeken)pan. Doe er een theelepel plantaardige olie in. Bak de pannenkoeken op matig vuur tot ze aan beide kanten lichtbruin en gaar zijn. Versier de pannenkoeken met fruit, noten, kaneel en eventueel een scheutje ahornsiroop.

Contact en afspraak