Spinazie-risotto met varkenshaas

(voor 4 personen)

Door: Bianca Jutte, diëtist Den Haag

Maaikes favorite!

Nodig

300 gram risotto
2 sjalotjes, fijngesneden
450 gram (diepvries) spinazie
1 liter kruiden of groentebouillon
400 gram varkenshaas
2 eetlepels olijfolie
50 gram Parmezaanse (kaas), geraspt
zout
peper
 
 

Bereiding

Risotto
Laat de spinazie in een kom alvast ontdooien. Verhit 1 eetlepel olijfolie in pan met dikke bodem en fruit de sjalotjes 2 minuutjes op middel/laag vuur. Doe vervolgens risotto erbij en roer deze door de pan totdat korrels bedekt zijn met laagje olie. Giet ongeveer een derde van de bouillon erbij. Vuur nu naar laag. Af en toe doorroeren met houten pollepel zodat risotto niet aanbrandt. Als het vocht zo goed als opgenomen is door de risotto, telkens een klein beetje bouillon erbij gieten. Ga zo door totdat de risotto gaar is (rijstkorrel moet stevig zijn, maar niet meer krijtig). Roer de spinazie en Parmezaanse kaas erdoor en laat even goed doorwarmen.
 
Varkenshaas
Warm de oven voor op 120 graden. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaas rondom bruin. Haal de varkenshaas uit de pan en leg deze 15-20 minuten in de oven (afhankelijk van de dikte). Haal de varkenshaas uit de oven en wikkel deze in een stuk aluminiumfolie en laat deze 10 minuten rusten. Snijd de varkenshaas in mooie ronde plakjes en leg deze over de risotto. Garneer eventueel met een schaafsel van Parmezaanse kaas voor een extra mooi kleureffect.
 

Cookies Contact en afspraak