Sojabonen-quinoa salade met bietjes

Veganistisch

Sojabonen-quinoa salade met bietjes

(voor 2 personen)

Door: Roosmarijn van der Stelt, diëtist Amsterdam

EatGreen FeelGreat

Nodig

150 gram quinoa
100 gram rode bietjes (voorgekookt of vers)
100 gram rucola
100 gram veldsla
1 komkommer
10 romatomaatjes
150 gram sojabonen
1 peer
een handje walnoten
1 rode ui
2 takjes verse munt
 
voor de dressing
1/2  eetlepel honing
1/2  eetlepel mosterd
1 eetlepel olijfolie
peper
zout

 

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook. Spoel de quinoa goed af. Voeg de quinoa toe aan het kokende water en laat het ongeveer 10-12 minuten koken. Laat de quinoa op een laag vuurtje staan met de deksel op de pan. Haal de pan met gekookte quinoa van het vuur en laat het vijf minuten rusten. Roer de quinoa goed door en giet vervolgens af. Kook de ongeschilde, ongesneden biet zo’n 20-30 minuten (afhankelijk van de soort biet). Prik tijdens het koken regelmatig met een vork in de biet om te testen of die al gaar is. Snijd ondertussen de komkommer, tomaatjes, peer en rode ui in stukjes en kook de soja bonen in water zo’n 2-4 minuten. Laat de bonen schrikken door ze in (ijs)koud water te doen. Pel na het koken van de bietjes de schil er af en snijd ze in plakjes, reepjes of blokjes (bij minder tijd: Neem voorgekookte bietjes uit de verpakking en snijdt deze in stukjes). Alle ingrediënten zijn nu klaar om op het bord geserveerd te worden. Begin met een laagje quinoa op het bord, doe hier de bietjes bovenop en vervolgens de twee soorten sla. Voeg komkommer, tomaat, sojabonen, peer, walnoten en de rode ui hier aan toe. Als Finishing Touch een paar blaadjes verse munt om het gerechtje af te maken. De dressing maak je door de olie, honing en mosterd in een kommetje door elkaar te kloppen met een garde, tot vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Cookies Contact en afspraak