Soep met kokosmelk, geroosterde wortel en kidneybonen

Veganistisch

Soep met kokosmelk, geroosterde wortel en kidneybonen

(voor 4 porties)

Door: Mara Looij

Heerlijk en helemaal plantaardig

Nodig

1 zoete aardappel
1 winterpeen
olijfolie
2 bosuitjes
3 tenen knoflook
2 theelepels massala
Blikje tomatenblokjes
Blik kidneybonen (200 gram uitlekgewicht)
200 ml kokosmelk
200 ml water
1 groentebouillonblokje
2 theelepels gedroogde tijm 
Zwarte peper
Verse bieslook

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappel en winterpeen en snijd ze in kleine (hapklare) blokjes. Leg ze op een vel bakpapier, besprenkel met olijfolie, peper en gedroogde tijm en rooster ze voor ca. 10 minuten in de oven. Was en snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes, verhit een koekenpan en bak ze een minuutje in een lepel olie, voeg de massala toe en bak kort mee. Doe nu de tomatenblokjes erbij en vervolgens de kokosmelk, water en het bouillonblokje. Laat even koken op een zacht vuur. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af met koud water tot ze niet meer schuimen en voeg ze toe aan de soep. Doe de geroosterde wortel en aardappel erbij. Breng verder op smaak met zwarte peper, eventueel zout en verse bieslook.

Cookies Contact en afspraak