Soba noedels met shiitake paddestoelen en edamame

Veganistisch

Soba noedels met shiitake paddestoelen en edamame

(voor 2 personen)

Door: Saskia Peters, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

EatGreen FeelGreat

Nodig

Voor de dressing
1-2 cm, gemberwortel geraspt.
1 el sesamolie
1 el sojasaus
sap van 1/2 limoen sjalotje
 
Sobanoedels
1 sjalotje
1 teen knoflook, fijn gesneden
100 gram shiitake paddestoelen
150 gram broccoli
180 gram soba noedels
1 eetlepel sesamolie
150 gram sojabonen
 
Garnering
30 gram ongezouten cashewnoten
1 eetlepel sesamzaadjes (kort geroosterd)
2 eetlepels koriander (naar wens)
Partje limoen 
 

Bereiding

Maak als eerst de dressing door de sojasaus, geraspte gember, limoensap en rijstazijn in een kom te mengen. Snijd een sjalotje, teentje knoflook en de shiitake paddestoelen. Blancheer de broccoli 4 min. Kook de soba noedels volgens de verpakking. Verwarm een wok en voeg hier de sesamolie aan toe, wanneer deze warm genoeg is bak eerst kort het sjalotje en de knoflook teen en verwarm daarna kort de shiitake paddestoelen en edamame bonen mee. Voeg aan het geheel de broccoli en soba noedels toe. Mix samen met de dressing goed door elkaar. Verdeel de noodles over twee borden en garneer met de cashewnoten, sesamzaadjes, een partje limoen en koriander naar wens. Drink er een (koud) glas water met een schijfje gember en sinaasappel bij.

Cookies Contact en afspraak