Snijbonensalade met Italiaanse tempeh en perzik

Veganistisch

Snijbonensalade met Italiaanse tempeh en perzik

(voor 2 personen)

Door: Yasmin van West, diëtist Alphen aan den Rijn

Zalige maaltijdsalade :)

Nodig

200 gram tempeh
1 knoflookteentje
3 eetlepels olie
1 eetlepel rode wijnazijn
2 eetlepels Italiaanse kruiden
2 volkorenboterhammen
2 theelepel tijm
2 theelepel paprikapoeder
100 gram snijbonen
1 rode ui
1 gele paprika
1 perzik
1 eetlepel balsamicoazijn
½ eetlepel extra vierge olijfolie
mespunt zout
veel peper

Bereiding

Marineer de tempeh in een fijngesneden knoflookteentje, olie, rode wijnazijn, Italiaanse kruiden (rozemarijn, oregano en tijm). Snijd de 2 boterhammen in croutonvorm en leg deze in een schaal. Voeg hieraan 1 eetlepel olie, 2 theelepels paprikapoeder, peper, zout en 2 theelepels tijm toe. Bak dit in ongeveer 5 - 7 minuutjes krokant op middelhoog vuur. Verwijder ondertussen de topjes van de snijbonen en snijd ze in 3 stukken. Kook deze 3 minuten. Spoel de snijbonen hierna kort af onder de koude kraan. Bak de tempeh in 5 min krokant op middelhoog vuur. Snijd de rode ui en gele paprika in redelijk grove stukken. Snijd de perzik in grove stukjes. Voeg alles bij elkaar en gebruik als dressing de balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.
 

Cookies Contact en afspraak