Scrambled tofu

Veganistisch

Scrambled tofu

(voor 1 persoon)

Door: Bianca Rakhorst, diëtist Zutphen

100% plantaardig

Nodig

150 gram tofu
½ groene paprika, in kleine blokjes
½ theelepel olijfolie
½ theelepel (gerookte) paprikapoeder
½ theelepel komijnpoeder
2 theelepels kurkumapoeder
Optioneel: snufje zwart zout (verkrijgbaar bij Indiase toko)
2 sneetjes volkorenbrood
 

Bereiding

Leg de tofu tussen een aantal lagen keukenpapier of schone theedoek om uit te lekken. Prak de tofu in kleine brokjes met een vork. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de tofu toe. Voeg de kruiden toe en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur. Haal de tofu van het vuur en roer het zwarte zout erdoorheen. Verdeel de scrambled tofu over twee sneetjes volkoren brood.
 

Cookies Contact en afspraak