Santa's healthy balls

Door: Rose Runderkamp-Schouten

Gezonde, zoete kersttractatie (vegan)

Nodig

Ingrediënten 4 stuks 9 stuks 13 stuks 18 stuks
Dadels 2 4  6 8
Pindakaas (eetlepels) ½ 1  1 ½ 2
Kokosolie gesmolten (eetlepels) 1 2  3 4
Banaan ½  1 1 ½  2
Pure chocolade 85% (gram) 25  50 75 100

Bereiding

Week de dadels in heet water en verwijder het vel en de pit. Prak ze in een schaaltje fijn. Voeg de pindakaas en de gesmolten kokosolie bij de geprakte dadels en prak het geheel goed door elkaar heen. Snijd de banaan in drieën en snijd deze ook weer in 3 plakken. Beleg de plakjes banaan met het pindakaas-mengsel en zet dit drie kwartier in de vriezer. Smelt de chocolade. Doop de banaan rondom in de chocolade en leg dit vervolgens weer op het bord. Vries het nog een half uur in en bewaar in de koelkast.


Tips

  • Gebruik liever een natuurlijke pindakaas zonder palmvet. Dit is een soort verzadigd vet die we liever willen vermijden.

Cookies Contact en afspraak