Salade met quinoa en warme geitenkaas met balsamico-frambozendressing

Kerstrecepten

Salade met quinoa en warme geitenkaas met balsamico-frambozendressing

5-6 personen

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

FODMAP proof - glutenvrij - melkvrij - vegetarisch.
 

Nodig

300 gram quinoa
2 courgettes
1 zakje veldsla
125 gram geitenkaas
50 gram pompoenpitten
150 gram frambozen
1 el balsamico azijn
2 el extra vierge olijfolie
Peter en zout naar smaak

Bereiding

Doe de quinoa in een zeef en wrijf de korrels tegen elkaar aan onder stromend water. Zet de quinoa op het vuur, laat 15 minuten koken en 5 minuten rusten met de deksel op de pan zodat het warm blijft. Snijd ondertussen de courgettes in plakjes van ongeveer 1 centimeter en bak deze in een koekenpan. Prak de frambozen en doe deze samen met de balsamico azijn, olijfolie, peper en zout in een schaaltje. Vul een saladekom / ovenschaal met sla of verdeel de sla over de borden wanneer je geen grote schaal of kom hebt. Vul de sla aan met een laag gebakken courgette, een laag warme quinoa en een laag brokjes geitenkaas. Rooster de pompoenpitten lichtjes in de koekenpan en strooi deze ook over de geitenkaas. Voeg als laatste de dressing over het geheel toe.

Cookies Contact en afspraak