Romige venkelsoep

Veganistisch

Romige venkelsoep

(voor 4 porties)

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Huizen, diëtist Almere, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Venkelfan? Dan is dit jouw soepie!

Nodig

2 - 3 uien
3 venkels
2 eetlepels olie
1 liter bouillon
250 milliliter plantaardige kookroom
peper

Bereiding

Snipper de uien, maak de venkels schoon, snijdt in grove stukken en bewaar wat venkelgroen ter garnering. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui. Voeg vervolgens de venkels toe en laat even bakken (tot de venkel goudbruine plekken krijgt). Nu kun je de bouillon en plantaardige kookroom toevoegen en het geheel 15 minuten zachtjes koken. Blend de soep met een staafmixer en laat naar wens wat grovere stukken venkel over in de soep. Breng op smaak met peper en serveer in een kom met het venkelgroen.


Tip

  • Lekker met een knapperig broodje en dip (zoals hummus, tapenade, pesto)

Cookies Contact en afspraak