Rijstnoedels met groene groenten, cashews en seitan

Veganistisch

Rijstnoedels met groene groenten, cashews en seitan

(voor 2 personen)

Door: Noor Struik, diëtist Amsterdam

EatGreen FeelGreat

Nodig

150 gram broccoli
150 gram peultjes
125 gram (zilvervlies)rijstnoedels
1 paprika
200 gram seitan naturel (pot)
1 eetlepel bloem
3 eetlepels olie
2 centimeter verse gember
½ teen knoflook
2 eetlepels ketjap manis
50 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in roosjes en de peultjes door tweeën. Kook de groente samen in een pan gedurende 5 minuten. Doe de groente in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking (kooktijd ca 2 min). Doe de noedels in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Halveer de paprika in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Doe de seitan in een zeef, laat uitlekken en vang de bouillon op. Dep de seitan droog met keukenpapier. Meng de seitan in een kom met de bloem. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan (ik gebruikte olijfolie) en bak de seitan in 3 minuten krokant; keer regelmatig om. Neem de seitan uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Meng de gember en knoflook met de ketjap en 100 ml van de opgevangen bouillon. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Voeg de paprika, broccoli, peultjes en ketjapsaus toe en roerbak 3 minuten. Voeg de noedels toe en bak 1 minuut mee. Verdeel de noedels met groente over twee borden en verdeel de seitan en cashewnoten hierover. Eet smakelijk!

Cookies Contact en afspraak