Quinoasalade met edamame

Veganistisch

Quinoasalade met edamame

(voor 2 personen)

Door: Saskia Peters, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

EatGreen FeelGreat

Nodig

130 gram quinoa
1 middelgrote rode paprika
80 gram snoeptomaten
100 gram rode kool
100 gram edamame
1 middelgrote avocado
dressing
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel limoensap
2 cm geraspte gemberwortel
1 eetlepel pompoenpitten

Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak en laat hierna afkoelen. Snijd de paprika in blokjes en de snoeptomaten doormidden en doe in een kom. Voeg hier de voorgesneden rode kool en edamame aan toe. Maak de dressing door de sojasaus in een schaaltje te schenken en hierboven een halve limoen uit te knijpen en een stukje gember te raspen. Roer dit geheel goed door. Voeg de afgekoelde quinoa toe aan de kom met paprika, tomaten, rode kool en edamame. Schenk hier de dressing overheen en schep goed door. Serveer de salade op een bord met schijfjes avocado en pompoenpitten.
 
Drink er een glas muntthee bij.

Cookies Contact en afspraak