quinoa sushi

Veganistisch

quinoa sushi

4 rollen (2 personen)

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Een trendy twist op de traditie, deze Quinoa Sushi Rolls zorgen voor een geweldige lekkere snack of zelfs een gezond lunchpakket optie.

Nodig

4 nori bladen
150 gram quinoa
1 handje eikenbladsla
1/2 avocado
1/2 komkommer
1 zoete punt paprika
1 eetlepel rijstazijn
3 eetlepels sesamzaadjes
4 eetlepels soja saus 

Bereiding

Zet de quinoa onder water en kook in ongeveer 8 minuten gaar.
Doe er daarna een klein scheutje rijstazijn. Was de sla en snijd de avocado, komkommer en paprika in dunne reepjes. Verdeel 1/4 van de quinoa over een nori blad. Beleg met een blad sla en verdeel vervolgens de reepjes avocado, komkommer en paprika er over. Rol het nori blad op. Maak de uiteinden een beetje nat zodat de quinoa rol dicht blijft plakken.
Snijd in plakjes en doe hetzelfde bij de volgende rollen. Besprenkel met sesamzaadjes en klaar is de sushi! Dip de sushi in de sojasaus.


Tips

  • Lekker met wasabi pasta en soja saus.
  • Dit recept is FODMAP-arm.

Contact en afspraak