Quinoa, rijst en linzenmengsel met gegrilde asperges en tomaten

Veganistisch

Quinoa, rijst en linzenmengsel met gegrilde asperges en tomaten

(voor 2 personen)

Door: Elham Jarideh, diëtist Utrecht, diëtist Den Haag

EatGreen FeelGreat

Nodig

75 gram quinoa
75 gram zilvervliesrijst
125 gram gedroogde groene linzen
snufje zout
snufje peper
½ theelepel kurkuma
verse munt en basilicum 2 takjes
25 gram ongezouten amandelen
25 gram ongezouten walnoten
200 gram groene asperges
200 gram mini trostomaten
2 eetlepels olijfolie
 
 
 

Bereiding

Breng de quinoa, linzen en de zilvervliesrijst op hoog vuur zonder deksel aan de kook met 500 ml water. Breng het geheel op smaak met een theelepelpunt kurkuma, snufje zout en peper en 1 eetlepel olijfolie. Laat het geheel 7-10 min koken totdat het water niet meer zichtbaar is en alles begint droog te koken. Zet de vuur op z’n laagst, deksel op de pan en laat het geel nog eens 10 minuten droog koken. Begin met het grillen van de asperges en de tomaten in een (grill)pan (+/- 10 minuten). Sprenkel hier ongeveer 1 eetlepel olijfolie overheen. Ondertussen kan je de kruiden klein hakken en de noten in een vijzel grof pletten. Die mag je als laatst over beide borden sprenkelen. Als je van de oven gebruik wil maken, mag je als eerst de over voorverwarmen op 180 graden en de laatste 10 minuten de groenten (besprenkeld met olijfolie) in de oven grillen. Na 20 minuten koken en grillen kan je je bord opmaken en eet smakelijk!
 

Cookies Contact en afspraak