Power breakfast

(voor 1 persoon)

Door: Irene Wassink, diëtist Amsterdam

Groenteomelet met courgette, champignons, paprika, avocado en bieslook

Nodig

1 ei
Flinke eetlepel kwark of (lactosevrije- of soja) yoghurt
5 takjes bieslook
Snufje peper
50 gram courgette
3 champignons 
¼ paprika (30 gram)
½ eetlepel olijfolie
½ avocado
 
 

Bereiding

Breek een ei in een maatbeker. Klop het ei lekker luchtig op met een garde. Schep er een flinke eetlepel kwark bij (of variatie hierop). Knip de bieslook fijn en roer dit door het eimengsel. Maak op smaak met een snuf peper. Laat dit even staan. Snijd de courgette, champignon en paprika in kleine stukjes. Bak de groenten op in een ruime koekenpan met olijfolie. Als je de groenten 3 minuten hebt opgebakken haal je de groenten eruit, giet het eimengsel eerst in de pan en daar overheen de opgebakken groenten. Laat de omelet gaar worden met een deksel op de pan. Het is gaar als de onderkant bruin is en het ei volledig gestold. Eventueel kun je de omelet nog keren om goed door te laten bakken. Snijd de avocado in plakjes en verdeel de avocado op een bord. Serveer de omelet erop of ernaast.


Tips

Varieer in groenten!


Waarom dit recept?

Waarom niet je ochtend beginnen met gelijk al een beetje groenten? Het ontbijt is ideaal om ook groenten te gaan eten. Met dit ontbijt kun je eindeloos variëren in groenten. Het bevat veel eiwitten en vezels en is daarmee voedzaam tot de lunch. Het recept is geschikt voor vegetariërs.

Cookies Contact en afspraak