Power-ontbijtmuffins met havermout, quinoa, kokos en superfruit

Bakken

Power-ontbijtmuffins met havermout, quinoa, kokos en superfruit

6 porties

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Nodig

150 gram havermout
75 gram quinoa (ongekookt)
100 ml melk naar keuze
100 gram appelmoes
1 (over)rijpe banaan
4 eetlepel honing
1 theelepel vanille-extract
2 theelepels kaneel
3 eetlepels kokosrasp
2 handjes blauwe bessen en/ of frambozen

Bereiding

Kook de quinoa gaar.
Meng de gekookte quinoa met de havermout, de kaneel en de kokosrasp.
Meng in een andere kom de appelmoes met de melk, de honing, het vanille-extract. En prak de banaan hierdoorheen.
Doe het quinoa-mengsel bij het melk-mengel en roer goed door elkaar. 
Voeg het fruit toe en roer dit erdoorheen.
Vet de muffinvormen in met vet naar keuze (olie, boter, kokosvet) en vul ze met het beslag.
Bak 20 minuten op 175 graden.
Serveer eventueel met vers fruit. 

Cookies Contact en afspraak