Pompoensalade

Veganistisch

Pompoensalade

(voor 2 personen)

Door: Rose Runderkamp-Schouten, diëtist Volendam

Heerlijk herfstrecept.

Nodig

 ½ flespompoen
40 gram pompoen- of pijnboompitten
1 avocado
50 gram spinazie
50 gram veldsla
¼ rode peper
¼ eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie extra vierge
peper en zout naar smaak

Bereiding

Snijd de pompoen door de helft en snijd de schil van de flespompoen af. Schep de pitjes eruit en snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Kook de blokjes in een pan met ruim water in ongeveer 20 minuten beetgaar. Zet de koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten totdat ze lichtbruin zijn. Snijd de avocado in blokjes. Hak de rode peper heel fijn. Pers de citroen uit.
Doe de spinazie, veldsla, pompoen en avocado in een kom. Giet de olijfolie en het citroensap eroverheen. Doe er wat zout en peper door en schep het voorzichtig om. Schep de salade op een bord en strooi de pompoenpitjes erover. 
 

Gezondheidsweetjes over dit recept

  • Vezelrijk door toevoeging van groente
  • Rijk aan goede vetten uit de pitten en de avocado
  • Het is een koolhydraatarme salade
  • Pompoenpitten zijn vooral rijk aan antioxidanten, ijzer, zink, magnesium en andere mineralen

Contact en afspraak