Pompoen-wortelsoep

Voor 4 a 5 liter soep

Nodig

1 (gewone) pompoen 
1 fles pompoen
700 gram winterpeen
6 sjalotten
1 liter runderbouillon
1 liter groentebouillon
3 teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was en snijd de pompoenen doormidden, ontdoe de pompoenen van de zaden en de draderige binnenkant en snijd in grove stukken en rooster voor ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. 
Schraap de winterpeen schoon en snijd in stukken, maak vervolgens de sjalotjes en knoflook schoon en snipper de sjalotjes fijn.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de sjalot en pers de knoflook hierbij uit. 
Voeg na enkele minuten de wortel toe, maak ondertussen de bouillon en voeg deze aan de pan toe en kook dit geheel.
Voeg de pompoen toe als deze uit de oven is en laat alles zacht pruttelen totdat de groenten zacht zijn. 
Voeg de kerriepoeder en eventueel wat zout en peper toe en mix alles met een staafmixer. 

Tip: erg lekker met wat verkruimelde zachte geitenkaas in de soep! 
Cookies Contact en afspraak