Pompoen-havermout broodcake

Bakken

Pompoen-havermout broodcake

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Lekker bij de koffie!

Nodig

250 gram pompoen (vers of diepvries)
een vierkante centimeter verse gember
100 ml appelmoes
2 eieren
50 gram boter/ olie/ kokosvet
1 theelepel vanille
200 gram havermout
2 theelepels bakpoeder
5 eetlepels (bruine) suiker of honing
½ theelepel zout
1 theelepel kaneel
½ theelepel kruidnagel
 
 
 

 

Bereiding

Schil en snijd (ongeveer een halve) pompoen in kleine stukjes. Kook de pompoen samen met de gember in ca 10 minuutjes gaar en pureer dit. Voeg hieraan de appelmoes, honing eieren, het vet (boter/ olie/ kokosvet) en vanille aan toe en pureer dit er doorheen.
Havermout eerst tot meel malen met staafmixer of blender. Daarna zout, bakpoeder, suiker, zout, kaneel en kruidnagel erbij doen en alles vermengen met het pompoenmengsel tot een mooi beslag. Doe het beslag in een broodblik en bak het in ongeveer 45 minuten gaar in de oven op 180 graden C.

Cookies Contact en afspraak