Pittige miso-aubergines met tofu en splitkool

Veganistisch

Pittige miso-aubergines met tofu en splitkool

(voor 2 personen)

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Helemaal plantaardig

Nodig

250 gram stevige (biologische) tofu
2 aubergines
75 gram miso pasta
2 eetlepels sesamolie
2 centimeter gember, geschild en fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
100 gram splitkool, in repen gesneden
saus/ dressing
1 rode chilipeper
2 tenen knoflook, geraspt
1 limoen
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
2 bosuien in ringen

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 C. Snijd de tofu in blokjes van 2 cenimeter. Halveer de aubergines in de lengte, en snijd er op de gesneden kanten in ruitpatronen in, leg ze met de tofu in een ovenschaal. Roer de miso pasta, de sesamolie, gember en knoflook door elkaar en wrijf de aubergines en tofu in met dit mengsel. Zet het geheel 25 minuten in de oven. Leg de reepjes splitkool in een aparte ovenschaal met een steurtje sesamolie en laat deze ongeveer 10 minuten beetgaar worden in de oven. Roer intussen de chilipeper, gember, knoflook, limoensap, de sojasaus, sesamolie en bosuien door elkaar. Bewaar een beetje bosui voor de garnering. Schenk deze saus/dressing over de aubergines en tofu en laat nog 15 minuten in de oven staan. Dien de aubergine, tofu en splitkool op met eventueel zilvervliesrijst. Strooi er wat bosui erover heen. Serveer met zilvervliesrijst.

Cookies Contact en afspraak