Pita-nacho's met perziksalsa

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Leerdam, diëtist Tilburg

Heerlijks zomers hapje :)

Nodig

4 perziken
2 rode paprika
0,5 rode ui
0,5 komkommer 
Sap van 1 limoen (of méér naar smaak) 
2 handjes koriander
Pitachips
2 volkoren pitabroodjes
3 eetlepels (olijf)-olie
2 eetlepels kruidenmix (italiaans, taco, fajitas, etc. kies naar smaak) 
Snuf zout


Bereiding

Snijd de pita’s doormidden en in driehoekjes. In een kommetje voeg je 3 eetlepels olie met 2 eetlepels kruidenmix en snuf zout. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor taco kruiden of italiaanse kruidenmix. Besmeer de stukjes met de kruidenolie, leg op een bakplaat en bak de stukjes op 200 graden 10-12 minuten goudbruin. De salsa: hak alle ingrediënten in kleine blokjes. voeg sap van de limoen toe en garneer met koriander. Dip de salsa met de pitachips. 

Cookies Contact en afspraak