Pindakaas-banaanrepen

Bakken

Pindakaas-banaanrepen

Voor 12 repen

Door: Naomi Hoekstra, diëtist Huizen, diëtist Almere, diëtist Utrecht, diëtist Woerden

Zin in een snack of traktatie? Probeer deze eens! 

Nodig

4 bananen
250 gram 100% pindakaas
1 el cacao
110 gram havervlokken
75 gram pecannoten en amandelen
Optioneel: 30 gram pure chocolade (ik gebruikte 70%)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een kom en prak hierin met een vork de bananen fijn. Voeg vervolgens de pindakaas, cacao, havervlokken en noten toe en roer goed door.

Neem een bakblik (cake- of taartvorm) en bekleed deze met bakpapier. Voeg het mengsel toe en bak zo’n 20 of 30 minuten in de oven.
Het verschil in tijd zit ‘m in de hoogte van het bakblik. In een cakevormig bakblik komt het mengsel hoger uit dan in een taartvormig bakblik.

Indien je chocolade wilt toevoegen hak je de chocolade in stukjes en voeg je deze aan het einde toe, bovenop het mengsel (voor een klein laagje met gesmolten chocolade).

Cookies Contact en afspraak