Pasta met linzen en kastanjesaus

(voor 2 personen)

Door: Bianca Jutte, diëtist Den Haag

EatGreen FeelGreat

Nodig

2 kleine uien
2 tenen knoflook
1/2 rode chilipeper
2 el plantaardige olie
150 gram gekookte kastanjes
1 theelepel gedroogde tijm
150 g volkoren pasta (fusilli)
300 g groene linzen, gekookt
400 gram stukjes tomaat (pakje)
4 eetlepels platte peterselie als decoratie

Bereiding

Breng water voor de pasta aan de kook. Pel en snipper ondertussen de uien. Pel de knoflook en was de chilipeper. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Snijd de kastanjes in kleine stukjes. Fruit de ui aan in de olie en voeg de geperste knoflook, de chilipeper en de tijm toe, bak het geheel even mee en blijf dit omroeren. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Was de linzen in een vergiet en voeg de linzen, samen met de kastanjes en de stukjes tomaat toe aan het uienmengsel. Verwarm het geheel en laat gedurende 2 minuten zachtjes doorkoken. Dien de pasta op met de linzen- en kastanjesaus. Garneer het gerecht met fijngehakte peterselie.

Cookies Contact en afspraak