Pannekoek a la gezond met kersen en bananenijs
Kerstrecepten
Pannekoek a la gezond met kersen en bananenijs
4 personen - dessert
Nodig
voor de pannekoek100 gram volkorenbloem
1 ei
225 milliliter (amandel) melk
Kokosolie (extra virgine)
voor het bananenijs
4 rijpe bananen
voor het kersensaus
1 glaspotje kersen van 350 gram
2 theelepels maïzena (of 3 voor een dikkere saus)
Scheutje Calvados of Cognac
Bereiding
BananenijsPel de bananen en snij ze in stukken, leg ze op een bord in de vriezer voor 4 uren. Blender ze vervolgens in de keukenmachine tot een gladde massa mengen. Direct serveren of bewaren in de vriezer.
Pannekoek
Doe het meel in een mengkom samen met het ei en melk. Goed mengen met een garde. Smelt een kleine theelepel kokosolie in een pan en voeg ongeveer 1 1/2 juslepel van de pannenkoeken mix toe voor een goede verdeling. Nadat het aan beide kanten mooi bruin is, het pannenkoek op een bord laten afkoelen.
Kersensaus
Verwarm ondertussen de kersen in een steelpannetje met een scheutje Calvados of Cognac. Doe een bodempje koud water in een glas en meng het maïzena. Voeg de maïzena in het pan en kook het tot het juist dikte. Laat ook dit afkoelen.