Paaspannenkoekjes

Paasrecepten

Paaspannenkoekjes

(voor 12 pannenkoeken)

Door: Yasmin van West, diëtist Alphen aan den Rijn

Wat zijn ze lief!

Nodig

160 g bloem
160 g volkoren bloem
3 el zoetmiddel
1 tl baksoda
1 tl bakpoeder
Mespunt zout
 2 el boter/olie
4 eieren (eiwit en geel scheiden)
500 ml karnemelk of 470 ml plantaardige melk met 2 el azijn
1 banaan
Kokosschaafsel
Wat blauwe bessen 
 
Extra
Stroop/poedersuiker
Druifjes

Bereiding

Meng alle droge ingrediënten en meng goed. Scheid de eieren in eiwit en eigeel. Klop de eiwitten stijf en luchtig. Voeg de melk toe. Smelt bakvet in een pan en laat afkoelen. Klop hierna het eigeel tot het gemengd is. Meng langzaam de eiwitten met het eigeel totdat het volledig gemengd is. Voeg het afgekoelde bakvet toe. Roer weer langzaam het bloemmengsel door het eimengsel tot het gemengd is. Probeer te voorkomen dat er klontjes vormen. Verhit bakvet in een koekenpan op middelhoog vuur. Meet het beslag met een lepel af in de pan. Gebruik voor de romp een wat groter pannenkoekje en voor de kop een iets kleinere. Draai ze pas om wanneer er zich bubbeltjes gaan vormen en ze bruin worden. Snijd uit 1 of 2 pannenkoekjes de hazenoren. Ten slotte gebruik je 2 kleine pannenkoekjes voor de pootjes. Maak van de pannenkoekjes de paashaasvorm. Gebruik de banaan en blauwe bessen voor de pootjes van de paashaas. Het kokosschaafsel kan tot een staartje gevormd worden. Garneer de pannenkoekjes (eventueel) met wat poedersuiker/stroop. De lente is nu echt begonnen! Eet ze! 

Cookies Contact en afspraak