Paasontbijt: gepocheerd ei met zalm en avocadosaus

Paasrecepten

Paasontbijt: gepocheerd ei met zalm en avocadosaus

(voor 4 personen)

Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam

Een paasbest ontbijtje

Nodig

800 ml water
50 ml azijn
4 eieren
4 snee volkoren brood
4 plakjes gerookte zalm

Avocadosaus
1 avocado
1 teentje fijn gesneden knoflook
3 eetlepels yoghurt
1 eetlepel water
1 eetlepel citroensap
Dille, zout en peper
 

 

Bereiding

Pak een pannetje en vul deze met water en azijn. De azijn zorgt ervoor dat het eiwit goed bij elkaar blijft. Breng het water met azijn aan de kook. Breek het ei in een kommetje. Roer met een lepel rondom (in een richting) in de pan totdat er een draaikolk ontstaat. Laat het ei zachtjes vallen in het midden van de draaikolk. Na 3-4 minuten heb je een perfect gepocheerd ei. Gebruik een schuimspaan om het ei eruit te scheppen. Leg de spaan op een stukje keukenpapier waar het kan uitlekken. Dit vier keer herhalen (hangt af voor hoeveel personen je dit ontbijt maakt). Doe de avocado, knoflook , yoghurt water en citroensap in een blender. Mix de ingredienten tot een glad mengsel. Besmeer de snee brood met avocadosaus en doe het gepocheerde ei er op. Doe er een plakje zalm op en voeg een snufje tijm, zout en peper toe voor extra smaak. 

Cookies Contact en afspraak