​Oosterse pompoensoep met kip en taugé

Kerstrecepten

​Oosterse pompoensoep met kip en taugé

Voor 4 a 5 liter soep

Nodig

2 pompoenen 
3 grote wortels
125 gram taugé
2 uien
3 bosuitjes 
1 liter runderbouillon
1 liter groentebouillon
300 ml kokosmelk 
400 gram kipdijfilet
2 teentjes knoflook
1 eetlepel gemberpoeder
½ eetlepel kerriepoeder 
½ rode peper 
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels olie of boter 
Peper en zout
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Was en snijd de pompoenen doormidden, ontdoe de pompoenen van de zaden en de draderige binnenkant en snijd in grove stukken, bestrooi de pompoen met wat peper en zout en rooster voor +/- 30 minuten in de voorverwarmde oven. 
Schraap de wortels schoon en snijd in stukken,  was vervolgens de rode peper en snijd fijn, maak de ui, bosui en knoflook schoon en snipper de ui fijn en snijd de bosui in ringetjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, rode peper en pers de knoflook hierbij uit. 
Voeg na enkele minuten de wortel toe, maak ondertussen de bouillon en voeg deze aan de pan toe en kook dit geheel.
Voeg de pompoen toe als deze uit de oven is en laat alles zacht pruttelen totdat de groentes zacht zijn. 
Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de kipdijfilets tot deze gaar zijn. 
Voeg de kokosmelk, kerriepoeder en gemberpoeder toe aan de soep en mix alles met een staafmixer. 
Als de soep een egale vloeistof is voeg dan de bosui ringetjes en de taugé toe en snijd de kipdijfilets in stukjes en voeg ook dit toe aan de soep. 

 
Cookies Contact en afspraak