Oosters gekruide linzen-groentesoep

Veganistisch

Oosters gekruide linzen-groentesoep

(voor een grote pan soep)

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Vegan en vol groenten van het seizoen!

Nodig

1 ui
3 tenen knoflook
200 gram wortel
1 rode paprika
500 gram pompoen (Nederlandse teelt)
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels (gedroogde) koriander
2 theelepels komijn
2 theelepels gerookte paprikapoeder
1 theelepel kaneel
1 eetlepel tomatenpuree
200 gram rode linzen
1,5 liter water
bouillonblok
100 gram boerenkool

Bereiding

Schil en snijd de uien in dunne ringen/ kleine stukjes. Schil en snijd de pompoen en wortelen in ‘hapklare’ stukjes. Was en snijd de paprika in kleine stukjes. Verhit een grote pan en doe hierin de olijfolie. Voeg de knoflook en uien toe en bak deze glazig. Doe nu de kruiden en specerijen erbij en bak kort mee, doe de tomatenpuree erbij en bak ook deze kort mee. Voeg nu de groenten toe en roer deze goed om terwijl ook deze meebakken. Voeg nu de (afgespoelde) rode linzen toe, het water en het bouillonblok. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat lekker pruttelen, een minuut of 30. Pureer de soep. Breng verder op smaak met een eetlepel balsamico-azijn en chilli (naar smaak).

Cookies Contact en afspraak