Ontbijtcakeje in een mok

Bakken

Ontbijtcakeje in een mok

Voor 1 ontbijtcakeje

Door: Mara Looij, diëtist Amsterdam, diëtist Leiden, diëtist Amersfoort

Nodig

50 gram havermout
1 ei
een scheutje melk naar keuze (van de koe of plantaardig)
1 theelepel kokosvet (of boter)
1 eetlepel honing
1/4 zoet appeltje
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kaneel
een druppletje vanille-extract

Bereiding

Vermaal de havemout met de staafmixer of blender tot een grof meel.
Vermeng het meel met een ei, het kokosvet, de bakpoeder, kaneel, honing en vanille-extract met de mixer tot een glad beslag.
Schil en snijd de kwart appel in kleine stukjes en meng deze door het beslag.
Doe het beslag in een kleine mok (200 ml) en gaar je ontbijtcakeje gedurende 2,5 minuten in de magnetron op 500 watt.

Cookies Contact en afspraak