Ontbijtburrito

(voor 2 personen)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Voor de stevige ontbijter/bruncher

Nodig

2 volkorenwraps
3 eieren
1 eetlepel olijfolie 
1 flinke hand spinazie 
1/2 avocado 
2 tomaten 
Jalapeno peper
3 eetlepels zwarte bonen
Optioneel: tomatensalsa 

 

Bereiding

Verwarm een pan met een eetlepel olijfolie en kluts ondertussen de eieren. Voeg het eimengsel toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is. Voeg ondertussen al roerend de spinazie toe en roer door tot deze is geslonken. Haal de pan van het vuur en zet weg. Snijd de avocado en tomaten in blokjes en snijd de jalapeno peper in ringetjes. Verwarm de wraps in een droge pan zodat ze soepel worden. Leg vervolgens op een 2 borden en verdeel in het midden de scrambled eggs, avocado, tomaat, zwarte bonen en jalapeno peper. Vouw de onderkant en bovenkant naar binnen en rol dan de tortilla helemaal op. Leg de tortilla’s met de naad naar beneden in een hete gril- of koekenpan en draai ze rond totdat de burrito een bruin kleurtje krijgen en knapperig worden. Zet het vuur uit, leg de burritos op een bord en snijd door het midden.
 

Tip

  • Lekker met (zelfgemaakte) tomatensalsa 

 

Cookies Contact en afspraak