Mungbonensoep

Door: Vivian Meijer

Mungbonen: 24 gram eiwit per 100 gram

Nodig

150 gram mungbonen 
1 ui 
2 tenen knoflook 
½ tl komijn, ½ tl korianderpoeder ½ tl kurkuma, ½ tl kardemom, een snufje gemberpoeder en zwarte peper 
100 gram knolselderij 
1 winterpeen  
1 stengel bleekselderij 
2 eetlepels olijfolie 
1 liter water 
1 bouillonblokje 
10 gram gehakte krulpeterselie 

Bereiding

Spoel de mungbonen goed af in een zeef en doe ze in een kom / kleine pan. Giet er kokend water (uit de waterkoker) overheen en laat minimaal 4 uur weken. Wanneer je peulvruchten laat weken in kokend water hoeven ze minder lang te laten weken dan wanneer ze in koud water zou weken. Snijd alle groenten in ongeveer gelijke grootte, vergelijkbaar met grote dobbelstenen. Leg apart. Zet vervolgens de waterkoker aan met 1 liter water. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een grote pan (soeppan) en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Giet de mungbonen af in een zeef. Wanneer de ui en knoflook glazig zijn voeg je de mungbonen toe. Doe vervolgens de specerijen erbij en bak kort op middelhoog vuur, terwijl je roert met een houten spatel. Doordat je de specerijen kort bakt komen de smaken nog beter vrij. Doe de gesneden groenten erbij en voeg het hete water en het bouillonblokje toe. Na 30 minuten koken heb je een heerlijke soep. Garneer met peterselie.

Cookies Contact en afspraak