Muhammara

Veganistisch

Muhammara

(voor 4 personen)

Door: Vivian Meijer, diëtist Amsterdam, diëtist Utrecht

Een heerlijke, Midden Oosterse spread. De combi van zoet, zuur, pittig en zout laat je watertanden!

Nodig

2 rode paprika’s
1 lente ui
100 gram walnoten
een scheutje granaatappelsap
Sap van een halve limoen
1 eetlepel extra vierge olijfolie
½ theelepel komijn
Een snufje zout
(cayenne)peper naar smaak
Optioneel: kurkuma, ketoembar (koriander poeder), gemberpoeder 

Bereiding

Snijd de paprika en ui in grove stukken en doe ze in de blender. Crush de walnoten en gooi deze er ook bij. Voeg alle overige ingrediënten toe en blend  tot een gladde dip. Proef even. Als je de dip extra pittig wilt kun je wat extra cayenne peper, chilli vlokken of verse rode peper toevoegen. Ook de specerijen zijn optioneel naar smaak toe te voegen.
 

Contact en afspraak