Moutabal (auberginedip)

Door: Saskia Peters, diëtist Amstelveen, diëtist Amsterdam, diëtist Haarlem

Reserveer een plekje op de borreltafel voor deze gezonde en overheerlijke Arabische dip

Nodig

2 aubergines 
2 eetlepels tahin
2 eetlepels Turkse yoghurt
½ bosje peterselie
Sap van ½ citroen
1 teentje knoflook (geperst)

Garnering
2 eetlepels olijfolie
Granaatappelpitjes
Zwarte sesamzaadjes

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 240 graden. Leg de aubergine vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de voorverwarmde oven. Draai na 15 minuten de aubergine en laat vervolgens nog eens 15 minuten grillen. Haal na 30-40 minuten de (inmiddels zwarte) buitenkant van de aubergine en laat het vruchtvlees uitlekken en afkoelen in het vergiet. Voeg de tahin, yoghurt, peterselie, het citroensap en de knoflook samen in een keukenmachine. Wanneer de aubergine is afgekoeld voeg deze toe aan het geheel en pureer de ingrediënten zacht.  

Cookies Contact en afspraak